Bostadsförmedlingen

Pro4u konsulten Magnus Ekstrand är sedan ett halvår på uppdrag hos Bostadsförmedlingen i Stockholm. Vi fick en pratstund med honom och hans uppdragsgivare Johan Wetterholm, chef för avdelningen för digitala tjänster om vad uppdraget innebär.

Johan: Systemförvaltare är ett begrepp som kan ha många betydelser. Hos oss jobbar vi brett och det innebär att förstå samtliga våra system, vad de är bra för, vad de betyder för verksamheten och på vilket sätt vi behöver förädla dessa och driva förändring. I rollen får man vara både projektledare, ordningsman, förvaltningsledare och lösningsansvarig, med hjälp av andra såklart. Ytterligare en viktig del i rollen är releaseplanen där Magnus och hans kollegor håller koll på planen framåt och agerar på saker som uppstår. Magnus tillför verkligen ett metodiskt sätt att tänka och arbeta på tycker jag.

Magnus: En annan viktig del är att vara kontakten mellan verksamheten och IT och se till att man möts i sina förväntningar. Bostadsförmedlingen är verkligen en rolig arbetsplats. Allra roligast är det med alla fantastiska människor som jobbar här. Alla är supertrevliga och hjälpsamma. Trots att jag inte hunnit vara så mycket fysiskt på kontoret känner man gemenskapen och den positiva stämningen. Det känns också som en viktig arbetsplats. Att få ut lägenheter till folk som behöver bo är verkligen viktigt och bostadsförmedlingen är väldigt duktiga på det.

Det här med förvaltning har också visat sig vara mycket roligare än jag trodde. Jag har jobbat med testledning och projektledning under lång tid, bland annat på Ericson och Nasdaq. För något år sedan kom jag in på förvaltning på Botkyrka Kommun och det visade sig vara väldigt intressant och gav många möjligheter att påverka. Man kan verkligen genomföra förbättringar genom förvaltning, det tycker jag mycket om!