Jane Thelander - ny Senior partner på Pro4u

Bankvärlden ligger varmt om hjärtat hos vår nya Senior Partner, Jane Thelander. Här berättar hon mer om varför och också vad som lockade henne till Pro4u nätverket.

Hur kom du i kontakt med Pro4u nätverket

Det var genom Pro4u:s publicering av tjänster. Jag arbetar som egen konsult och var ute och letade efter ett nytt uppdrag. Pro4u hade ett spännande uppdrag, en arkitektroll inom bank och säkerhet. Jag lockades av det och av att det var en kund jag inte jobbat med tidigare och sökte. Det gick vägen 😊

Vad gjorde att du ville bli senior partner till Pro4u?

När jag var inne på mitt tredje uppdrag via Pro4u så fick jag frågan att bli senior partner och det ville jag såklart.

Jag har tidigare funderat på att gå med i nätverk men jag har inte hittat något som känts helt rätt. Med Pro4u känns det jättebra. Jag får hjälp med sälj vilket jag uppskattar. Jag är intresserad av att jobba med IT-utveckling, att sälja är en helt annan kompetens som jag inte är lika intresserad av. Pro4u vet vad jag kan, är intresserad av och passar för. Det är verkligen en win-win situation tycker jag. Det är också jättetrevligt att ha konsultkollegor med liknande bakgrund och inställning till jobb. Det känns helt enkelt utmärkt.

Berätta kort om uppdraget du är ute på nu?

Jag är på uppdrag hos en stor bank. Där är jag en i en grupp av 4 arkitekter som är lösnings- och domänarkitekter inom lånehantering. Det finns ett antal system som stödjer kreditprocessen, vad man på banken gör innan man ger lån till en kund. Jag jobbar med den arkitekturen.

Du är hemma i bankvärden, vad gillar du med den?

Jag har arbetat i 4 år inom bankvärlden. Jag gillar att det ofta är en komplex blandning mellan gammalt och nytt. Man är ofta tidigt ute med ny teknik och sedan ska man få det nya och gamla att fungera tillsammans. Det gör att man får en väldigt komplex IT-miljö både tekniskt och funktionellt. Jag älskar de här komplexa miljöerna där man måste kunna allt möjligt. Som senior inom mitt område passar jag i den miljön eftersom jag har en varierad bakgrund och har jobbat med många olika plattformar och system. Som generalist kan jag bidra och komplettera med erfarenhet från tidigare uppdrag och tidigare roller.

Jag gillar dessutom utmaningar, jag behöver ha det för att det ska kännas riktigt kul. Att utvecklas och lära mig nya saker ligger i min personlighet.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

Om jag ska välja bara en sak så är det problemlösning. Det är det som driver mig framåt är  tillfredsställelsen av att kunna lösa problem och hitta hållbara lösningar.

Vad tycker du är roligast på fritiden?

Jag skulle vilja säga att jag är en friluftsmänniska men önskar alltid att det fanns mer tid att lägga på friluftslivet. Jag gillar skidor och kajak. Jag tycker om att vara ute och röra på mig. Snötillgången är ett hinder i Stockholmsområdet där jag bor, men det blir mycket cykelturer och promenader. Gärna besök i fjällen när det fungerar.