Kumla kommun på väg mot digital post

Peter Runesson från Pro4u:s samarbetspartner Frontit har ett uppdrag som projektledare för Kumla kommun, där han projektleder implementeringen av Digital Post. Detta spännande projekt innebär att införa en systemlösning för digital post i hela kommunen, med hjälp av plattformar som Kivra och Min myndighetspost. Dessutom kommer en extern tjänst att upphandlas för kuvertering och postala utskick.

Projektet, som startade i mars i år, har främst varit inriktat på att förbereda för det kommande avropet efter semesterperioden. Projektet förväntas pågå fram till 2024, och de flesta implementeringarna sker det året.  Beslutet att inte skynda på möjliggör en smidig implementering baserad på operativ kapacitet.

”Det engagemang som alla verksamhetsdelar som är involverade i detta projekt har visat är verkligen beundransvärd. Tack vare deras insatser har vi nått vårt mål med att kartlägga de olika affärsbehoven. Före sommarsemestrar kommer vi att sammanställa all nödvändig information i ett avropsmaterial, och det faktiska avropet kommer att äga rum efter semesterperioden.”
Peter Runesson

Peter har lång erfarenhet av digitalisering och har arbetat inom både den privata och offentliga sektorn som projektledare och affärsutvecklare. Denna tidigare erfarenhet har visat sig vara en värdefull tillgång i detta uppdrag, med tanke på likheterna med tidigare projekt. Som konsult uppskattar Peter alltid möjligheten att lära sig nya saker i olika organisationer.

”Något som slår mig i denna organisation är det fantastiska lösningsfokus som finns. Det är ett underbart gäng som lägger ner mycket jobb på att skapa de bästa förutsättningarna inför kommande införanden.”

”När vi har nått våra mål för sommaren kommer det bli skönt att ta några veckors semester. Sommaren har ju börjat lovande för mig som älskar värme och sol. Men vi kommer faktiskt tjuvstarta semestern lite redan i slutet av Juni, då en resa till London och b.la. Harry Potter museet stundar. 
Peter Runesson

Vi på Pro4u kommer följa uppdraget med spänning och önskar Peter lycka till!