Filip Andersson - Vårdsektor

Vi checkar in med Filip Andersson som är mitt i ett spännande uppdrag inom vårdsektorn som projektledare.

Uppdraget går ut på att bygga upp en ny teknisk plattform för grundläggande vårdinformation nationellt, migrera den gamla datan och sedan stänga ner och plocka bort den gamla plattformen. Den nya plattformen skall på sikt också kunna husera andra informationsmängder isolerat från den information som projektet migrerar. Så här säger Filip själv om uppdraget:

”Det är ett spännande uppdrag där målet är att man ska kunna tillämpa samma grund till flera syften och på det sättet få stordriftsfördelar och bättre kvalitet och i slutändan en samlad kompetens kring den nya plattformen. Nu har vi kommit så långt att vi byggt upp tekniken i botten och i slutet av året kommer en del av det nya gränssnittet produktionssättas. I början av 2023 börjar sedan själva migreringen. Jag är övertygad om att slutprodukten kommer bjuda på en positivare användarupplevelse så väl som att ge högre effektivitet.”

”Framgångsfaktorerna i projektet är att vi är hårda på vad som är need to have, nice to have och vad som faktiskt är viktigast just nu. Att få med sig och engagera nyckelpersoner är också mycket viktigt. Detta i kombination med en bra heltäckande kommunikationsplan som vi regelbundet följer upp.”

Vi på Pro4u ser fram emot att få följa upp lite längre fram för att se hur projektet utvecklat sig och så länge önskar vi såklart lycka till.