Team Pro4u 2021

Pro4u är stolta huvudsponsorer för Team Pro4u som nu varit verksamma i 16 år och driver det mest professionella helsvenska projektet inom havskappsegling. Under dessa år har de bland annat blivit utnämnda till årets Svenska havskappseglare tre gånger, tagit VM och EM guld 9 gånger i rad som bästa amatörbåt, tagit tre SM-guld i havskappsegling samt två EM guld, ett VM silver och två VM brons i öppna klassen.

Båten, ”Malin” som är en modifierad First 36.7, en 36 fots havskappseglingsbåt, konstruerad av Farr Yacht Design modifieras och förbättras löpande. Projektet ligger tekniskt i framkant. Segel, rigg, instrument/PC System, routing, väderanalys är av yppersta klass från ledande leverantörer och samarbetspartners.

Patrik Forsgren är skeppare och säger så här om säsongen 2021:

”Vi har seglat med en grym besättning där bland annat legendaren Roger Nilson ingått som navigatör. Hans erfarenhet tillsammans med de yngres hunger har varit en väldigt bra kombination. Åldern i teamet har varit mellan 21–72 år och jag skulle säga att det i hela teamet finns en vilja och attityd att ta till sig och lära sig nya saker. Det blir också väldigt givande och ibland roliga diskussioner med det åldersspannet.

Vi nådde nästan vårt mål att vinna EM guld 2021, vi var otroligt nära, men lite olyckliga omständigheter med en omstart när vi ledde med bara 500 m kvar till målgång gjorde att vi inte nådde hela vägen. Men det tar vi igen nästa gång! Jag försöker alltid att se på glaset som halvfullt. Vi hade i stort en väldigt bra säsong med många fina vinster.”

Under 2021 har man också fortsatt med utbildningen i havskappsegling som drivs av KSSS och Team Pro4u – KSSS Offshore Clinic i samarbete med Team Pro4u. Utbildningen startade 2019 och målet är att öka intresset och utveckla yngre seglare i Havskappsegling i stor båt. 2022 blir det fjärde året som KSSS Offshore Clinic arrangeras.

”Vi har fått väldigt mycket uppskattning för KSSS Offshore Clinic och intresset blir större och större. Nu har vi ungefär tre gånger så många sökanden än vad vi kan ta in. Jag själv känner en oerhörd glädje i att kunna föra vidare det vi lärt oss till den yngre generationen.”

Resultat säsongen 2021:

  • 1:a Viggan Open Träning

  • 3:a Sandhamn Open ORCi

  • 1:a Finska mästerskapen/BOW

  • 2:a Gotland Runt ORCi

  • 2:a Pre-Worlds

  • 1:a VM Havskappsegling Corinthian/amatörer

  • 3:a VM Havskappsegling

  • 2:a KSSS Indian Heat Regatta

  • 1:a North Sails ORCi Cup