Johan Semius

Johan Semius är ny Senior Partner hos Pro4u

Vi är så glada att hälsa Johan Semius välkommen som ny Senior Partner! För att ni ska lära känna honom lite bättre ställer vi här ett par snabba frågor till Johan om hans bakgrund och varför han valt att bli Senior Partner hos oss på Pro4u.

Berätta om din bakgrund och dina kompetensområden

Jag är civilekonom inom redovisning och revision och har varit revisor i början av min karriär. Jag hoppade efter en tid av den banan och gick över till IT-branschen där jag jobbade med försäljning i 10 år. Sedan blev det ytterligare ett karriärhopp till att jobba som konsult inom IT med projektledning och ledarskap inom IT. Några av mina uppdragsgivare var Enator, Previa, Arthur Anders Business Consulting och Powerforms Ltd. De sista 10 åren har jag drivit eget konsultföretag där jag arbetat med med stora kunder som Tieto, Region Stockholm, Region Gotland och i fastighetssektorn.

Vad fick dig att bli senior partner på Pro4u?

Jag har jobbat ensam i 10 år och sökt partnerskap på olika sätt. Med Pro4u hittade jag ett mycket intressant partnerskap som jag nappade på. Jag har haft kontakt med Pro4u länge eftersom jag känt personer där. Men vi har inte konkretiserat vårt samarbete förrän nu.

Det ska bli roligt att få kollegor att bolla med. Jag ser fram emot att byta erfarenheter och bolla uppslag. Jag har stor erfarenhet av modeller som jag gärna delar med mig av. Att få till bra grunder som andra inom Pro4u kan använda sig av känns värdefullt.

Vad ser du fram emot under hösten/vintern?

Jag har ett heltidsuppdrag fram till maj. Det är hanteringen av hela IT-verksamheten hos Huge Bostäder. Det är väldigt stimulerade uppdrag innefattande upphandling, ny förvaltningsmodell samt införande av både upphandling och förvaltning.

Efter det ser jag fram emot att tillsammans med Pro4u ta oss in ytterligare i fastighetsbranschen. Det är lite av ett nytt område och vi vill nu utröna var styrkorna ligger hos oss på Pro4u inom den sektorn. Där har jag många bra tankar som jag längtar efter att utveckla tillsammans med mina nya kollegor.