Två Pro4u-konsulter arbetar just nu med stöd till en stor systemförändring inom vården. Projektet heter STEP-UP och syftet är att hjälpa primärvården i deras nya uppdrag att ta emot personer med mild och måttlig psykisk ohälsa direkt på husläkarmottagningar och vårdcentraler. Dessa ska nu ha ett team anställt för psykisk ohälsa och för de mottagningar som tar emot barn och unga ska det även finnas ett team med kompetens att ge psykologisk behandling. STEP-UP är ett stödprojekt för att bistå med kunskapslyftet som behövs för att genomföra detta och består av digitala öppna kurser, digitalt behandlarstöd, webbinarier och nya journalmallar.

Konsulterna Gunnar Dagnå och Charlotte Sifvert arbetar som mediepedagoger inom delen barn och unga i projektet. Arbetet innebär att jobba nära ämnesexperter och ta fram de digitala utbildningarna och det digitala material som ska stödja behandlingsarbetet med patienterna. Att allt går att förvalta för framtiden är också en viktig del i uppdraget. Både Gunnar och Charlotte har lång erfarenhet av uppdrag kopplade till vård och utbildning och ser fram emot att fortsätta fylla på med digitala utbildningar och behandlarstöd.

”Det är verkligen ett spännande och lärorikt projekt där det känns som vi bidrar till något riktigt bra! Tack vare STEP-UP får husläkarmottagningarna flera verktyg för att genomföra förändringen. Och i förlängningen får fler patienter hjälp med psykisk ohälsa.”
Gunnar Dagnå

På Pro4u önskar vi fortsatt lycka till med uppdraget!