Tele2 - Manne Björkhagen

Pro4u-konsulten Manne Björkhagen är just nu på uppdrag som ”DevOps Manager” på Tele2. I rollen ansvarar han för tre team på ca trettio personer. Teamen ansvarar för utveckling, test och drift av de finansiella affärsstödssystem Tele2 hanterar. Det rör sig exempelvis om fakturering, order och kortbetalningar.

När Manne berättar om uppdraget låter det så här:

”Det är första gången jag är ansvarig för utvecklingsteam vilket är jätteroligt. Jag har ju arbetat väldigt nära utvecklingsteam men aldrig som ansvarig för just den delen. Jag bidrar med min kunskap om ledarskap inom drift. I ledningsgruppen ger detta ett nytt perspektiv på hanteringen av drift i tillägg till övriga som kommer från utvecklingssidan. Det gör att vi får in fler aspekter i våra beslut.

Några av de framgångsfaktorer vi redan märker i uppdraget är ett ökat samarbete mellan teamen vilket gör att fler kan mer. Man lär sig av varandra och av att hjälpa varandra.

Jag har oftast arbetat i uppdrag med ledningsgrupper på mellan fyra och tio personer så jag tycker det är jätteroligt att komma tillbaka till vad som känns som rötterna av ledarskap med många personer som direkt rapporterar till mig. Att få coacha, hjälpa och bygga team i lite större skala är verkligen jätteroligt.

Att Tele2 har en sådan unik företagskultur som präglas av en nyskapande kaxighet är också spännande. Det sitter verkligen i väggarna här. Man försöker hela tiden göra saker bättre och också snabbt. Fungerar det inte så gör man om. Tycker Tele2 nästan är ett annat ord för agilt.”