Pro4u hjälper OKQ8 exekvera sin IT roadmap

[vc_row top_margin=”on”][vc_column width=”3/3″][vc_column_text]   På OKQ8 pågår ett stort förändringsarbete med en IT roadmap med många samtidigt pågående projekt. Till exempel ska stordatorerna fasas ut, ett nytt affärssystem implementeras, en dataanalyslösning ska komma på plats, ett nytt kassasystem installeras och dessutom är en ny Internetbank på väg. Förutom allt detta ska även GDPR- anpassningar komma på plats. För delar av detta förändringsarbete har OKQ8 valt att ta in två stycken konsulter från Pro4u.

Tf Chef för IT Operations

Anders förstärker i rollen som tf chef för IT Operations och arbetar främst med att leda och motivera sina medarbetare med allt vad innebär med utvecklings- och lönesamtal, samt att prioritera det dagliga arbetet. Vidare jobbar han med att säkerställa att den dagliga driften levereras efter uppsatta mål och inom budget. Han är också med och ser till att bolagets IT roadmap exekveras enligt plan. – Det är kul att komma in i en organisation som är i behov av ledning och modernisering. Det är väldigt mycket att göra och det är det som år det roliga. Att få vara med och driva denna stora förändringsresa samtidigt som jag måste se att till att medarbetarna är med på tåget och mår bra, säger Anders.

Uppbyggnad av infrastruktur

Bertil, som är Pro4us andra konsult på plats hos OKQ8, arbetar i dagsläget intensivt med att bygga upp struktur för fyra olika GDPR-projekt. Bertil har rollen infrastrukturarkitekt. – Vi tittar både på en kortsiktig samt en mer långsiktig lösning för hur OKQ8:s infrastruktur ska byggas upp. Roligt och spännande uppdrag som täcker in allt från infrastruktur, processer, verktyg, säkerhet samt Way of working, berättar Bertil och fortsätter. – Klimatet är bra med mycket högt i tak och kunden har god förståelse för arbete i olika tempon. En hel del strategiska frågor på bordet just nu och till viss del också några ”reptrick” att klara av. Tillsammans med OKQ8 skapar Ander och Bertil från Pro4u förutsättningar för en mer effektiv IT-drift samt nya affärsmöjligheter! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]