Verksamhets- och kravanalytiker till försäkringsbolaget If

[v

Senior Verksamhets- och kravanalytiker från Pro4u

Jesper Grannas, senior partner på Pro4u, började under hösten ett nytt uppdrag på försäkringsbolaget If.

Jesper har rollen verksamhets- och kravanalytiker inom avdelningen ’Actuarial Processes’, som är en av avdelningarna som supportar den nya CFO-organisationen.

Just nu skapas ett nytt datavaruhus för att supporta både dagens och framtida syften. Dels som stöd för regelverksdriven myndighetsrapportering som IFRS17 och Solvens 2, men även för bolagens och koncernens reservsättningsprocess.

 

”Vi gör just nu ett stort arbete för att samla in och lagra information om reserver, utbetalningar mm för att så långt som möjligt kunna automatisera aktuariernas reservsättningsprocess.”

Jesper Grannas, senior partner Pro4u

 

Jesper fortsätter att beskriva uppdraget – Det innebär fokus på en strukturerad kravställning från kravfångst, analys, prioritering och slutligen kravställning och uppföljning i en agil utvecklingsmiljö. Det innebär även aktiviteter för integration av nya och gamla försäkringssystem från de nordiska länderna och Baltikum. Att hålla ihop processen, informationen och kraven är som alltid en utmaning. Jag gillar särskilt det analytiska arbetet och att arbetet kräver kontakter inom företaget på både verksamhetssidan och utvecklingsavdelningarna.

Pro4u har genomfört många projekt inom Försäkring.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om förändringsprojekt och förändringsledare.

Vi har varit delaktiga i många förändringsprojekt. Ta del av våra kundcase.

Läs mer om hur Pro4u kan stötta ert förändringsprojekt.